Wibac B – ACJ Brugge B

Oedelem A – Sijsele C

Gistel D – Avanti Brugge

“Verpletterende overwinning en Jens werd nochtans géén 46”

Eerste competitiewedstrijd van 2018 (zonder Jean-Luc, Jan en Manu (schouderblessure) en met Wim terug in de kern) – uiteraard is het de bedoeling van dit Avanti om met nog 7 thuiswedstrijden en 4 uitwedstrijden – het seizoen zonder nederlaag af te sluiten en ook de bekerambities – te beginnen met 11/02/18 zijn duidelijk.
Let’s Go Avanti Knights in 2018 !

Starting 5 : Jens – Kristof – Daan – Niels – Lexie

Jens (nochtans géén 46 op 06 jan.) mocht de score openen, kreeg vervolgens steun van Daan en na 2.45 min.(5-14) vroeg de thuiscoach al een time-out. Wat hij zijn spelers als opdracht had gegeven – daar hadden we het raden naar, maar onze spelers waren er niet van onder de indruk en zij stoomden verpletterend door dankzij scores van Jens, Niels, Lexie, Maxim en Maarten die de stand 7-39 (!) op het bord brachten na 10 minuten spelen.
We zagen bij momenten mooie collectieve acties en Gistel besliste dan maar uit noodzaak om in zone te gaan, wat het ons in het begin van het 2-de quarter wat moeilijker maakte. Omdat Gistel ook een zwakke afwerking had aan de vrijworplijn en de “verbale uitlatingen van hun coach in onze richting” niet echt hielpen, bleven wij de wedstrijd aan een hoog tempo spelen. Jens, Maarten, Maxim en Wouter zorgden voor de punten in het 2-de quarter en de ruststand : 18-64.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld, waarbij onze coach gemakkelijk met zijn hele kern kon roteren en ook Wim zijn minuten kreeg. Niels, Maarten (meerdere malen gelanceerd op fast-break), Lexie, Kristof en Maxim (2 bommen) deden ons het laatste quarter ingaan met de stand : 28-95.
Het 4-de quarter was het uiteraard opnieuw uitkijken wie bij ons de century zou scoren. De eerste 3 minuten was het wat rommelig en kwamen we moeilijk tot scoren, maar éénmaal Jens terug op het terrein kwam was de ban gebroken en zorgde Wouter voor de 34-100. Jens, Lexie, Maarten en Daan (met 2 tip-inns) scoorden verder nog en ondanks de kreet van de thuiscoach “loat ze nie mè scoren” lanceerde Lexie nog een bom en de wedstrijd werd afgesloten met een schitterende 42-120.

Ieper A – Ruddervoorde B (forfait!)

Avanti Dames ONE – Schoten B

Onze dames hebben hun start in het nieuwe jaar niet gemist. Na 4 minuten stond er een 15-0 op het scorebord en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Via 24-10 (na 10) gingen we rusten met een 47-20 voorsprong.

Ook in de tweede helft was Schoten niet opgewassen tegen onze dames waardoor de overwinning nooit in gedrang kwam. Onze studenten (Nele, Thea, Fien V en Fien O) konden nog eens hun benen strekken tussen het vele studeren door.

Avanti Dames  Brugge : Geeske Steijns 5; Fien Ost 9; Felke Steijns 12; Judith Van Craeymeersch 9; Thea Debbaut 17; Nele Raspoet 5;  Rani Steenacker 8; Fien Vandaele 2; Eline Verbeest 13;  Jienke Struyve 2

Tussenstanden : 24-10; 47-20; 63-27; 82-40