Koksijde B – Oedelem A

Avanti Brugge C – KBTK Kortrijk D

Sijsele C – Ruddervoorde B

Houtem B – Avanti Dames ONE

Judith startte met een driepunter maar Houtem gooide ook direct een driepunter en ze bleven met ons meegaan (9-9 na 5). Toen we onze defense op punt zetten konden we onze eerste kloof maken. (13-17 na10). Houtem gaf zich niet gewonnen en met 4 driepunters op rij namen ze zelfs eventjes de leiding (29-27 na 18) maar via een paar mooie aanvallen konden we toch met een kleine voorsprong gaan rusten.

Na de rust waren onze posts Eline en Fien V aanvallend beresterk en toen men die wist te stoppen gooide Rani 2 bommen binnen zodat we met een kloofje het vierde kwart konden aanvatten (43-51 na 30).

In het vierde kwart viel Fien V opnieuw gekwetst uit maar de match bleef gelijk opgaand en onze moegestreden guards Geeske en Fien O mochten vanop de vrijworplijn de eindstand vastleggen.

Proficiat dames met de twaalfde overwinning; na de heenronde staan we waar we wilden staan, op de eerste plaats weliswaar gedeeld met BT Kortrijk.

Tussenstanden : 13-17; 29-32; 43-51; 55-62

Avanti Dames A : Geeske Steijns 9; Fien Vandaele 8; Thea Debbaut 3; Rani Steenacker 7; Judith Van Craeymeersch 10; Fien Ost 7; Felke Steijns 2; Nele Raspoet 4; Eline Verbeest 12; Jienke Struyve