Dag: 3 december 2017

Oedelem – Avanti Brugge

“Basketminded publiek de grote winnaar van deze topper in 3-de provinciale”

Een ploegvoorstelling op zijn Amerikaans (met rook en al erbij), twee ongeslagen ploegen in 3-de provinciale en ons Avanti-Knights-supporterslegioen terug massaal aanwezig, met als enige optie : de “echte pole-position in onze reeks”.

Starting 5 : Jens-Kristof-Lexie-Manu-Maarten

Dat Maarten nog in Oedelem heeft gespeeld en de weg naar de korf goed weet hangen, bewees hij vanaf het begin. Na 12 sec. zorgde hij voor de 0-2, Oedelem scoorde onmiddellijk tegen en ook Lexie, opnieuw Maarten en Jens zorgden voor de 2-9 – een mooi en goed begin van onze ploeg. Oedelem liet zich niet onbetuigd en kwam zelfs op voorsprong (11-9). Onze afwerking was niet zoals het hoorde, zij waren bij momenten “rapper op de bal” en van 12-11 ging het naar 14-14 dankzij Maarten. Met nog 2.29 min. in dit quarter (zij : 4 fouten, wij : 1 fout) begonnen Jean-Luc, Maarten (waaronder een bom) en Lexie door te drukken naar 19-27.
Het begin van het 2-de quarter werd gekenmerkt door een zwakke afwerking bij de thuisploeg, maar ook bij ons vielen de shots niet meer. Met nog 5.30 min. voor de rust en Oedelem, die 2 punten had gemaakt en wij 2 punten (21-29), daarmee was alles gezegd. Pas hierna werd er opnieuw gescoord dankzij Jean-Luc, Jens, Lexie en Maarten en bereikten we de score aan de rust : 23-38. Oedelem had tot dan toe geteerd op hun enthousiasme en inzet in defense, wij daarentegen kenden precies een off-day.
Na de rust bleven we toch rustig domineren dankzij Maarten en Lexie, begonnen we goed in defense en na 3 min. stond de stand 27-45 op het bord. Oedelem bleef zich verweren maar dankzij Lexie, Jens, Wouter en Fredje konden we het laatste quarter geruststellend ingaan met 38-54.
In het laatste quarter kregen we de indruk dat Oedelem toch nog zou proberen te stunten (van 40-54 ging het naar 46-58), maar wanneer de speler van hen – die twee keer naéén een 3-punter had gegooid en naar de bank moest, was het duidelijk: dit Avanti zou de overwinning niet meer afgeven. Fredje, Lexie, Jens en Maarten drukten opnieuw door tot 54-71 en ondanks moedig verweer van Oedelem zorgden Jens en Daan voor de eindscore 58-80 : misschien wat overdreven, maar toch meer dan verdiend.

Het was een wedstrijd, waarvan er op de tribunes werd genoten : een mooie familiedag, veel volk in de zaal, een goed draaiende bar en een tevreden thuis-bestuur : tegenwoordig is iedereen meer dan tevreden wanneer de Avanti-familie op bezoek komt : Basket – een feest !
Volgende week onze laatste wedstrijd in de heenronde : thuis tegen Wibac !
Stefaan V.

Ruddervoorde B – Koksijde B